• JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/plogger/plog-content/thumbs/20080828-2
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: plogger/plog-content/thumbs/20080828-2

Basketballers weer tweede na zege

De Nederlandse basketballers hebben zich woensdag in de EK-kwalificatiereeks hersteld van de ruime nederlaag van zaterdag tegen koploper Montenegro.

Het team van bondscoach Gadi Kedar was in het Topsportcentrum van Almere met 83-60 te sterk voor Oostenrijk en nam door die zege de tweede plaats in groep A van de B-divisie weer over.

Francisco Elson onder de basket.Arvin Slagter was met 22 punten topscorer bij Nederland, gevolgd door Stefan Wessels met achttien punten. NBA-speler Francisco Elson kwam tot een totaal van negen.

Slordig

Oranje nam binnen korte tijd een voorsprong van 10-0, die aan het einde van het eerste kwart zelfs was opgelopen naar 32-10. Door een slordige tweede periode kwam Nederland, dat daarin slechts zeven punten noteerde, nog even in de problemen. Bij rust had Oostenrijk de achterstand verkleind tot zes punten: 39-33.

Na de pauze herstelde Nederland zich direct en bouwde de voorsprong snel uit. Oostenrijk kon geen tweede inhaalslag maken en zag, na een achterstand van 62-46 na het derde kwart, de eindstand uitkomen op 83-60. Vorig jaar had Oranje de uitwedstrijd tegen Oostenrijk al met 58-54 gewonnen.

Rogier Jansen

Nederland speelde zonder Rogier Jansen, die ziek was. Ook Ties Theeuwkens deed niet mee. Hij is nog altijd geblesseerd aan zijn kuit. Het tweetal reist donderdag wel mee naar IJsland, waar Nederland zaterdag de volgende EK-kwalificatiewedstrijd speelt.

Oranje heeft dankzij de overwinning op Oostenrijk nog altijd een kleine kans op promotie en deelname aan het Europees kampioenschap in 2011. Montenegro is koploper met tien punten uit vijf wedstrijden. Nederland staat na woensdag op tien punten uit zes duels.

Play-offs

In totaal zijn er bij de mannen in de B-divisie drie groepen van vijf teams. De drie groepswinnaars en de beste nummer twee van die groepen plaatsen zich voor de beslissende play-offs.

De twee winnaars daarvan promoveren naar de A-divisie en mogen over twee jaar deelnemen aan het EK. Georgië, de nummer twee uit groep C, staat er met elf punten uit zes wedstrijden op dit moment beter voor dan Nederland.

Bekijk en bestel de foto's in de gallerij.