Print this page

MyGuide moet volgende week 10 punten goed maken

Jair Jowini Veldhuis - © Michael RosaGisteren werd onderandere in Amsterdam de 2e ronde gespeelt van de FIBA EuroCup. MyGuide kreeg de zuiderburen Dexia Mons op bezoek. Dexia startte goed en nam al heel snel de leiding, na zeven minuten stond het al 4-20 maar Amsterdam kwam iets terug en na het eerste kwart keek Amsterdam tegen een 13-25 achterstand aan.

In het tweede kwart komt Peter van Paassen weer terug in het veld die in het eerste kwart geblesseerd naar de kant ging. Met Peter in het veld werd het in 3 minuten 12-0 voor Amsterdam wat ze op gelijke hoogte bracht met Dexia. Het gaat verder om en om maar aan het einde van het tweede kwart staat Amsterdam iets voor, 37-35.

Na de rust komt de geroutineerde ploeg (leeftijd gemiddeld 30 jaar) van Chris Finch terug en weet het derde kwart met een 51-53 voorsprong af te sluiten. In het vierde kwart ging Dexia door met scoren en ging het bij Amsterdam allemaal wat minder waardoor Dexia uiteindelijk een grotere voorsprong nam en niet meer uit handen gaf. De 40 jarige Engelsman Roger Huggins benut zijn 2 vrije worpen en zet daarmee de eindstand op 63-73.

Dit verlies houdt in dat Amsterdam volgende week in Mons met 11 punten of meer verschil moet winnen om door te mogen gaan naar de volgende ronde in het FIBA EuroCup toernooi.

Topscorer van de avond was Jeron Roberts met 21 punten, gevolgd door Avis Wyatt met 14 punten. Teddy Gipson maakte 13 punten, 8 rebounds en 4 steals.