• Verwijderen offline.css mislukt
  • Verwijderen override.css mislukt

Oranje

Nederland zet stap op weg naar A-poule

Het Nederlands damesteam heeft de eerste stap op weg naar de A-status gezet. Het team van bondscoach Meindert van Veen won in een sfeervol Topsportcentrum in Almere de eerste van twee play-offconfrontaties met Zweden. Woensdag verdedigt Oranje in Norrköping een voorsprong van acht punten dankzij de 67-59 zege.

Basketballers weer tweede na zege

De Nederlandse basketballers hebben zich woensdag in de EK-kwalificatiereeks hersteld van de ruime nederlaag van zaterdag tegen koploper Montenegro.

Nederlandse basketballers winnen eerste duel

Nederland 73 - 62 ZwitserlandNederland is het vierlanden tournooi in Alkmaar begonnen met winst en verlies. De wedstrijd tegen zwitserland werdt welliswaar met 73 tegen 62 gewonnen maar vlak voor rust raakte de Nederlandse NBA speler Fransisco Elson geblesseerd aan z'n heup. Op dit momentn is alleen bekend dat het om een kneuzing gaat en dat ze die vanavond gaan behandelen. De vraag is nu of bondscoach Gadi Kedar nog over Elson kan beschikken tijdens de resterende twee wedstrijden en de o zo belangrijke EK kwalificatie wedstrijden later deze maand.

Oranje aan kop in vier landen toernooi

Francisco Elson

Het Nederlandse basketbal team heeft morgen een goeie uitgangspositie om het Plus Alkmaar Basketball Landentoernooi te winnen. Nederland, met San Antonio Spurs speler Fransisco Elson, won vanavond van Zwitserland, met Chicago Bulls speler Thabo Sefolosha, met 71 tegen 62.

Meest waardevolle speler van deze wedstrijd was wederom Fransisco Elson. Nederland nam de eerste helft al gauw de voorsprong maar in het derde kwart kamen de Zwitsers makkelijk terug en stond het geregeld gelijk. Maar in het vierde kwart wist Nederland weer te domineren en trok de wedstrijd naar zich toe.

Nederlandse basketballers ruim langs Noorwegen

Nederland heeft op de openingsdag van het Plus Alkmaar Basketball Landentoernooi met ruime cijfers Noorwegen verslagen 106-65. Meest waardevolle speler Fransisco Elson (San Antonio Spurs) speelde 21:37 minuten en nam 13 punten voor z’n rekening. Met 17 punten was Kees Akkerboom (EiffelTowers Den Bosch) de top scorer.