Print this page

Crusaders naar halve eindstrijd EFAF Cup

Touchdown Etienne Lof - © Michael RosaAmsterdam Crusaders heeft zaterdag middag op het eigen sportpark Sloten de halve finales van de EFAF Cup bereikt door Oslo Vikings met 10-6 te verslaan. Hierdoor is de club groepswinnaar in poule C van de Champions League van het American football geworden.

De Crusaders kenden een droomstart en wisten al in de eerste aanvalserie de endzone van de Noren te vinden. Quarterback Claudio Bartolozzi gooide de bal naar zijn receiver Etienne Lof die deze op zijn beurt in het doelgebied van de tegenstander ving. Ook het extra punt van de voet van kicker Ronald Hein was goed en dus stond ‘de Cru’ al na een paar minuten met 7-0 voor.

Gemiste kansen
De snelle voorsprong gaf de thuisploeg echter geen vleugels. Sterker nog: de Crusaders maakten het zichzelf onnodig moeilijk door in de eerste helft tweemaal een fieldgoal te missen. De eerste keer werd de trap van Hein geblockt door een verdediger en de tweede maal schoot de kicker naast.

Na de rust wist Hein wel een fieldgoal te scoren en bracht de stand daarmee op 10-0 in het voordeel van de Hollanders. De wedstrijd leek gespeeld, mede doordat de verdediging van de Crusaders als een huis stond. De Vikings kwamen amper vooruit en als ze er dan wel een enkele keer in slaagden om naar het doelgebied op te stomen, dan wisten de mannen van de Cru de bal af te pakken.

Spannend slot
Een paar minuten voor het eindsignaal slaagden de Vikingen er toch in om een gaatje te vinden en scoorden een touchdown. Het extra punt werd gemist, maar de achterstand was teruggebracht naar 10-6. De Crusaders lieten zich echter niet van de wijs brengen en speelden de wedstrijd professioneel uit.

Scherpe focus
“Voorafgaand aan het duel waren we best zenuwachtig, omdat we thuis niet op ons sterkst zijn. Uit spelen we vaak beter. Daarom hebben we ons als team teruggetrokken in een hotel en ons echt op de wedstrijd gefocust en dat zag je terug op het veld. Iedereen was scherp en we speelden ons eigen spelletje. Achteraf ging het nog vrij gemakkelijk”, reageerde match-winner Etienne Lof.

“Het is voor mezelf natuurlijk lekker dat ik die touchdown scoor, maar de verdediging heeft ons wederom door de wedstrijd heen geleid. Dan wil je als aanval toch iets terug kunnen doen en dat hebben we vandaag gedaan.”

Komende tegenstander
Twee weken geleden won Amsterdam Crusaders de eerste poule-wedstrijd al met 6-8 van het Engelse Farnham Knights en is daarmee ongeslagen groepswinnaar geworden. De tegenstander in de halve finale komt voort uit poule D van Praag Panthers, Zürich Renegades en Coventry Jets, waarin de ploeg uit Praag de beste papieren heeft. De halve eindstrijd wordt op zaterdag 6 juni gespeeld op een nader te bepalen locatie.

Bekijk en bestel de foto's in de gallerij.

The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of XiPHiAS Photography.
Template by Gavick Pro, alterations by XiPHiAS Photography.