Print this page

London eenvoudig langs Amsterdam

Crusaders verliezen ook tweede EFAF Cup wedstrijd

Touchdown BlitzAMSTERDAM – Het weer voorspelt weinig goeds op deze belangrijke dag voor Landskampioen Amsterdam Crusaders. Met nog geen 10 graden en flinke neerslag zien de 100 moedige toeschouwers de London Blitz en de Amsterdam Crusaders het veld betreden. Na het zingen van de volksliederen en de cointoss die door Blitz werd gewonnen is om 15:00 uur de kickoff.

De Londenaren starten hun eerste drive zeer voortvarend. Door louter loopwerk weten zij de bal in vijf downs op de 1 yardlijn van de Cru te brengen. Echter de Amsterdamse verdediging weet stand te houden en brengt zo zijn aanval in stelling.
In haar eerste aanvalsdrive weet Crusader spelverdeler Mohamed Rashied feilloos Leroy Theunis te vinden voor een 40 yard pass. Dit lijkt vooralsnog het enige wapenfeit van de Crusaders.
De Londenaren weten in hun volgende drives een Fieldgoal te raken en twee maal een Touchdown binnen te lopen wat de ruststand op 0-15 brengt in het voordeel van de London Blitz.
De Engelse aanvalslijn was de eerste helft duidelijk de baas in de trenches, wat zich dan ook vertaalde in lange drives met bijna alleen maar loopwerk. De Amsterdamse aanval is de eerste helft getergd door turn-overs. Maar liefst drie stuks in twee kwarten football.

De tweede helft beginnen de Amsterdammers hun aanvalsreeks wederom met een turnover, ditmaal weet een Blitz speler de bal te onderscheppen. De Engelse aanval pakt de draad meteen weer op en weet in 6 plays opnieuw te scoren, wat de stand 0-21 voor London maakt. Ook de volgende Amsterdamse aanval eindigt met een turn-over.
Dit maal door een fumble, wat de Engelsen een goede positie oplevert en dus de bal over de grond uiteindelijk in de Amsterdamse eindzone doet belanden: 0-28 voor de Londenaren. Op de volgende Amsterdamse drive weten de Crusaders eindelijk een vuist te maken en gooit QB Mohamed Rashied een zuivere touchdownpass op Leroy Theunis, samen met het extra punt van kicker Hein maakt dat de stand 7-28 voor Londen. Maar zelfs in de laatste drive weten de Blitz nog de Amsterdamse eindzone te bereiken. Daarmee eindigt deze wedstrijd op 7-35 in het voordeel van de London Blitz.

Ook in de tweede helft hebben de Crusaders de bal onvoldoende weten te beschermen en heeft de verdediging de Engelse aanvalslijn niet onder controle kunnen krijgen. Dit verlies betekent dat de Landskampioen te vroeg is uitgeschakeld in het EFAF Cup toernooi. Nu maar afwachten of deze uitschakeling een uitwerking zal hebben op het verloop van de vaderlandse competitie. Wellicht weten we zondag meer, dan wacht Maastricht op volle oorlogssterkte, klaar om wederom een dreun uit te delen?

Bekijk en bestel de foto's in de gallerij.

The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of XiPHiAS Photography.
Template by Gavick Pro, alterations by XiPHiAS Photography.