HYS zet eerste stap richting finale

Jozef Cierny juicht na zijn goal - © Michael RosaHYS The Hague heeft afgelopen weekend het maximale uit het thuisvoordeel in de best of five serie gehaald . De eerste twee thuiswedstrijden in de halve finale tegen Geleen werden gewonnen. Vrijdag won HYS met 4-1 en zondag wist het team met 4-2 te winnen.

Vrijdag 27 februari werd de eerste halve finale gespeeld in de Uithof in Den Haag. Het was een zwaar bevochten duel waarin vele straffen werden uitgedeeld. HYS was de betere ploeg op het ijs, maar had moeite met afronden. Pas na 8 minuten in de tweede periode viel de eerste goal van John Hecimovic. Kort daarna liet John Gordon de Geleense goalie kansloos met een harde one-timer. In de laatste minuten van de tweede periode kreeg Geleen een aantal goede kansen. Goalie Tim Knudsen liet zich echter niet passeren en speelde een uitstekende wedstrijd. De laatste 10 minuten van de wedstrijd werd het toch nog spannend toen Geleen de aansluitingstreffer scoorde. Dit werd direct afgestraft door Jozef Cierny met de 3-1. Matt Reid gaf de genadeklap en zette de eindstand op 4-1.

Bekijk en bestel de foto's in de gallerij.

Jan-Jaap Natte - © Michael RosaZondag 1 maart won HYS wederom in eigen huis met 4-2. Deze wedstrijd was in tegenstelling tot vrijdag vrij rustig gezien het aantal straffen. HYS straalde een zelfverzekerde kalmte uit en speelde prima ijshockey. Ook al is het aan de score niet af te lezen, HYS was grotendeels heer en meester op het ijs. Doelpunten werden gemaakt door Brian Mullally, Matt Reid, Josh Mizerek en Wade Davis.

De derde wedstrijd wordt gespeeld in Geleen op dinsdag 3 maart om 19.30 uur. Bij winst is HYS door naar de finale, maar zo ver is het nog niet. Uitwedstrijden in Geleen zijn altijd lastig. HYS heeft in de competitie nog niet eerder in Geleen gewonnen. De wilskracht en de kwaliteit zijn aanwezig, maar het zal zeker een spannende strijd worden.

Media kan voor foto's terecht bij Soenar Chamid Sportfotografie.