Print this page

Tevreden zijn met vierde plek

Tevreden zijn met vierde plekDat moet de conclusie zijn voor de Amstel Tijgers na de 1-5 nederlaag tegen HYS The Hague.

Hoewel de bespiegelingen over een nog haalbare derde plaats vooraf nog breed werden uitgemeten heeft dat er maar kort naar uitgezien. Amstel Tijgers, zonder de zieke Alex Schaafsma, begon de wedstrijd goed en kwam na zeven minuten op voorsprong door een powerplaydoelpunt van nieuwkomer Eric Thomassian. In het verloop van die eerste periode hadden de Tijgers zelfs volop kans op de twee- en drie nul, maar ex-Amsterdam goalie Knudsen wist net als gisteravond tegen Tilburg zijn team in de wedstrijd te houden.

Als de tweede periode nog geen minuut oud is weet Wade Davis namens Den Haag gelijk te maken. Op dat moment geeft goalie Muenster aan vervangen te willen worden en neemt Zonneveld zijn plaats in. Vier minuten later moet de back-up goalie zijn meerde erkennen in Ben Rurup die op aangeven van Korthuis scoort tijdens een delayed penalty call. Als halverwege de periode Matt Korthuis in ondertal voor Den Haag opnieuw Zonneveld passeert is het scenario voor het verdere verloop geschetst.

Hoewel Amsterdam zich nog verschillende kansen verschaft is het niet bij machte, soms ook door domme pech, om de puck in het net te krijgen. Het is opnieuw Wade Davis die Ammsterdam de nekslag toedient in het begin van de derde periode. Dat is tevens het signaal voor Amsterdam-coach Berteling om de jeugdspelers volop mee te laten draaien met de resterende shifts. “Het had een close game kunnen worden vanavond. Maar als je twee shorthanded goals tegen krijgt dan geef je het weg. Je weet dan dat je tegen een goed draaiend Den Haag in de resterende tijd geen vijf doelpunten meer maakt. Vanaf dat moment moet je de focus zetten op aankomende dinsdag als we de eerste wedstrijd in de halve finale tegen Tilburg moeten spelen”, is zijn verklaring. Dat Matt Reid vijf minuten voor tijd de vijfde Haagse treffer op zijn naam brengt is niet meer dan een logisch vervolg op het verloop. Extra jammer is dat de wedstrijd een nog bitterder nasmaakje krijgt als goalie Zonneveld en Matt Korthuis elkaar, zelfs tijdens het handjes schudden, in de haren vliegen.

The material on this site may not be reproduced, distributed, transmitted, cached or otherwise used, except with the prior written permission of XiPHiAS Photography.
Template by Gavick Pro, alterations by XiPHiAS Photography.